sposoby na gorące stopy
- monika88
-
- Wylogowany
- Junior Member
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja siostra tez na to sie uskarza i dodatkowo miewa pieczenie stop i jakby obrecze zaciskowe w okolicy kostek. I to wszystko glownie w nocy i nad ranem. Stan pogarsza sie znacznie jesli w dzien wykonuje ciezsza prace fizyczna. Ona kojarzy to z niedomykalnoscia zastawek, na ktora cierpi od dawna, a moze nawet od zawsze. kardiolog zalecil jej nie przemeczac sie, nie nosic ciezarow itd i wlasnie jak nie poslucha tych zalecen to pojawiaja sie problemy w nogach. Moze ty tez masz problem z sercem? Bylas u kardiologa? Robilas echo serca?.... takze bola mnie golenie bo mam stojaca prace, rano jak wstaje czuje straszny bol i ciezkosc....
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- agnicha
-
- Wylogowany
- Senior Member
-
- jagoda
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Tak, ale wtedy człowiek w ogóle dużo się poci, nie tylko stopy. Miałam kiedyś koleżankę, która miała nadczynność tarczycy i ona ciągle miała np. wilgotne ręce, a w pracy miała zapasowe bluzki do przebrania, bo często zdarzało jej się spocić całkowicie jak mysz.Pocenie może być od nadczynności tarczycy.

- felicja
-
- Wylogowany
- Premium Member
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- karolina
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 18
- Kasia
- Gość
-

- Zuzanna
-
- Wylogowany
- Elite Member
-
To by się trzymało kupy. Ja zauważyłam, że jak pieką mnie stopy to jednocześnie chce mi się pić. Może nerki domagają się przepłukania?Interesuję się ostatnio akupresurą i trafiłam na informację, że przy zachwianej równowadze meridianu nerki występują piekące stopy. Na stopie są ważne punkty refleksyjne nerek i to dlatego. Może więc związane to jest z za ciepłymi i niewyprofilowanymi butami? Radzę wszystkim gorącym stopom masaż stóp.